Pét-nat Rogovila od Davida Bratoža

Zdobyczny słoweński pét-nat z okolic Vipavy, rzadka bestia z naciskiem na bestię, bo zawartość tej niewinnie wyglądającej butelki ma piekielnie wybuchowy charakter!

Dyniowe w kolorze, za to w smakach i aromatach zdecydowanie jabłkowe z antonówką na czele i dużą ilością witaminy C. Wytrawność, wyśrubowana kwasowość i fajna struktura, która miło kładzie się na języku. Jeżeli gdzieś wytropicie ten okaz, nie ma się co zastanawiać!

Rogovila David Bratož
Rogovila David Bratož
Rogovila / fot. Iza Popko

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.

%d blogerów lubi to: