António Lopes Ribeiro Chibu 2019

Ciekawostka: moszcz tego czerwonego field blendu z Dão przyprawiono suszonym kwieciem kasztana!

Chibu autorstwa António Lopesa Ribeiro to blend około 20 odmian winorośli (80% czerwonych i 20% białych), z 50-letnich krzewów. Winifikacja w stalowych kadziach.

W nosie czereśnie i wiśnie. Trochę malin i jeżyn, za to dużo jałowca z akcentem krzesanego kamienia. W ustach żwawe i charakterne. Kwasowość miło igra na języku i podkręca soczystość tanin. Dużo łatwo przyswajalnej treści spod znaku śródziemnomorskich ziół i ginu, z owocowym tłem.

Import: Terroiryści

António Lopes Ribeiro Chibu 2019
António Lopes Ribeiro Chibu 2019
António Lopes Ribeiro Chibu 2019 / fot. Iza Popko

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.

%d blogerów lubi to: