Sous le Végétal Livia 2018

Wina wyspiarskie to (obok tych górskich) mój ulubiony temat. Oto dzieło projektu Sous le Végétal z wyspy Samos – fuzji dwóch winiarskich talentów: Jasona Ligasa i Patricka Bouju.

Livia, czyli muskat aleksandryjski, czyli muscat blanc à petit grains, czyli – jak wolą lokalsi – muskat , a jakże, z Samos. Winifikowany pół na pół w nowej 500-litrowej beczce i w stalowej kadzi. Maceracja 40 dni ze skórkami. Niefiltrowane, niesiarkowane. Napięte, ze świetną kwasowością, z silnym morsko-wulkanicznym rysem. Jeżeli jest tu jakiś owoc, to kwaśne pomelo i gorzki żółty grejpfrut.

Import: Naturaliści

Sous le Végétal Livia 2018
Sous le Végétal Livia 2018
Sous le Végétal Livia 2018 / fot. Iza Popko

Jedna odpowiedź na “Sous le Végétal Livia 2018”

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.

%d blogerów lubi to: